Kompletta longboards | Köp till bästa pris online

Vi säljer dom bästa longboardsen och köper du din longbpoard via oss kommer den monterad och klar med bra hjul, truckar, kullager och griptape från välkända longboardmärken. Kom ihåg att du alltid kan ringa eller maila oss om du vill ha hjälp! 

Åkstilar: 

  • Cruising: De mest klassiska cruising-longboardsen är mellan 32-42" långa och ger en dig en välbalanserad bräda som är lätt att manövrera. Med cruising menas att ta sig från A-B, glida omkring med polarna och att använda brädan som transportmedel.  
  • Downhill: Med downhill menas att åka snabbt nerför backar och då vill du ha en fartstabil longboard utan flex. Det är också viktigt att ha en grov griptape så att du håller fötterna på brädan. 
  • Freeride: Freeride kan beskrivas som en mix av fart och trick. Tekniska trick, slaides och carving ner för backar. Ska du göra skateboardliknande trick vill du ha kickar (nose/tail) på brädan. 
  • Freestyle/dancing: Med dancing menas att dansa på brädan, olika stegkombinationer och trick. Vill du dansa på brädan vill du ha utrymme och vi rekommenderar långa brädor 40" + är vanligast. Med freestyle menas att göra olika trick med brädan och du vill du ha en lätt bräda med kickar som du kan kasta runt och flippa. 

Lite grundkunskaper som kan underlätta ditt val av bräda: 

När man monterar trucken direkt under brädan kallas det Topmount och det är det vanligaste sättet att montera vilken skateboard som helst. Det ger en livfull åkning med bra grepp i hjulen. När man pratar om Drop through så delas trucken genom ett hål i brädan och då blir den lägre och mer stabil, underlättar åkningen för ovana- eller långdistansåkare. Flex betyder att brädan är mjuk eller flexibel. Mjuka brädor kan vara lite roligare att leka med, men passar inte i höga farter.