MOUNTAINBOARD

En mountainboard är en cirka 1 meter lång bräda med luftfyllda stora däck och bindningar. Brädorna är byggda för att tåla tuff terräng och vissa modeller har stötdämpning på truckarna. De flesta brädor kan även köpas med en handbroms som på ett bra sätt låser bakhjulen och då bromsar in. Det finns en rad olika ”grenar”: Kite, downhill, freeride, hopp, boardercross, street och freestyle. 

Har du känt adrenalin-rushen och glädjen när du åker Snowboard eller skidor? Har du någonsin önskat att det var snö året runt för att alla årstider kunna återskapa känslan man får av att stå högst upp på ett berg, redo att kasta sig ut i backen? Med en mountainboard är det möjligt! Så nära snowboard du kan komma, åk året om var du vill! 

Fördelen med en Mountainboard om du jämför med en longboard eller skateboard är att du kan köra på alla typer av underlag, skitiga stigar, gräs, jord, lera och grus. Med en Mountainboard kan du dessutom köra i stan på asfalt, kullersten och betong, hoppa utför trappor, köra på rails eller bara cruisea nerför backar och ha kul. Det blir också allt vanligare att man ser mountainboardåkare i ramper och skateboardparker.