Team Actionbolaget

Gustav (Grundare/Delägare)
Text kommer...

Love (Designer/Delägare)
Text kommer...

Johan (Butik)
Text kommer...

Mikaela (Skateboard)
Nickname: "Mikey", “eeyy rasta”
Från: Falun, Dalarna
Gillar: Träffa stoke’ade brudar som vill skejta med mig, fuldansa på festivaler och måla på min griptape..

Redan från mina första år i livet varit med i extremsportens värld. Jag upptäckte longboard i tolvårs åldern och sedan dess har jag varit hooked på skate! Jag bestämmde mig för att göra något de flesta 14 åringar aldrig skulle göra. Att arrangera ett longboardläger för tjejer! Strax efter det upptäckte jag skateboard då jag var på ett skateläger på en resa i Nya Zeeland. En av killarna på lägret kom upp till mig och sa barskt “hey you, come here, i’ll teach you to drop in”. Visst, jag provade, klarade det och blev lika hooked på skateboard som longboard!

Följ gärna mitt lokala tjej-crew i Falun för feta updates från oss brudar!

Tonje (Skateboard)
Nickname: "Tonje!"
Från: Umeå
Gillar: Mandarin-juice och P1

Jag har ägt en skateboard sedan jag var en barnunge. Efter en del sessions på trottoaren tog jag mig vidare till de riktiga spotsen via föreningen You Skate Girl som anordnade läger och var allmänt king. Nu sitter jag själv med i styrelsen som ordförande för You Skate Girl.

En sommar packade vi ett vrak till hyrbuss full med skates, sovsäckar samt ett sådant där portabelt kök och drog på en resa genom Sverige. Vi besökte spots vi tidigare bara sett på film och skejtade tio dagar i sträck och sov i bussen eller tält om vartannat. Peppen för skejt fick jordens skjuts!! Nu hänger jag i Umeås skatelokal så ofta som studierna tillåter.

Adrenalinet när jag försöker något stort och sedan sätter tricket är bara underbart! Målet med skejt är ju såklart att ha roligt. Men om jag ska vara mer konkret så vill jag knäcka en bräda, då är man lite cool har jag hört...

Daniel (Skateboard)
Nickname: "Palen", "P-boy", "Big P" osv.
Från: Umeå
Gillar: Norrländska ljusa sommarkvällar, Ishockey, Rymden.

Jag började med skate efter att ha nördat Tony Hawks Proskater på playstation, sedan första push blev jag djupt besatt. Skateboard är så brett, det tar liksom aldrig slut. Jag älskar att komma på nya grejer och försöka göra skateboard till något unikt för mig. Älskar att resa till nya ställen och skejta på nya spots! Sedan måste man bara älska alla människor man får träffa och dela sin passion med. Mitt liv hade varit helt annorlunda om jag inte hade hållit på med det och jag hade aldrig valt att leva livet på ett annat sätt!

Jag älskar att leka med media, göra skatefilm och bilder. Jag filmar väldigt mycket och lägger upp mycket material på youtube. Vi ses på https://www.youtube.com/user/PalenSkate

Samuel (Longboard)
Text kommer...

Max (Longboard)
Nickname: "Max Wobble", "Max Hamburgare"
Från: Staffanstorp
Gillar: Speed, choklad, öl, ledighet m.m

Jag har varit intresserad av skate så länge jag kan minnas, men första gången jag stod på styvt trä nerför backe var våren 2011 och sedan dess har jag lovat mig själv att stå på så länge kroppen pallar!

Att åka longboard har gett mig massor av roliga äventyr och polare! Jag gillar att åka snabbt och har troligen kommit upp mot en 90 km/h. Det var en backe i Slovenien. Annars har jag 77 km/h som högsta uppmätta. Man kan komma långt med bara en kombination av en smula dumhet och adrenalinsug.

Arvid (Longboard)
Nickname: "Schwartz"
Från: Vargön
Gillar: lära sig nya saker, resa, växa som människa

Jag kommer ifrån Vargön och brinner för Longboard, kör downhill och bangar inte för galna hastigheter, har grym brädkontroll vilket resulterar i feta slides.

Jag har åkt longboard sedan 2007 och kommer åka så länge det går. Det bästa är när saker och ting fungerar och man når sina mål.

Felix (Longboard)
Nickname: "Sten", "Stein"
Från: Långt upp i en ort som kallas Arvika.
Gillar: Te, bratwurst, roliga människor!

Född i Tyskland men bor nu långt upp i de värmländska skogarna där jag kör omkring på mina brädor. Jag gillar utmaningar, så det var väl så jag började åka longboard 2009 och kommer jag inte sluta förrän jag måste switcha till rullator!

Att försöka lära sig ett trick i flera veckor och sen klara det är som när man lärde sig sin första... ollie tänkte jag säga.. Den ”communityn” bland longboardåkare är grymt skön, spelar ingen roll hur bra du är. Var du än är och rullar så är det skitkul, man lär känna nya personer och det är grymt.

Förutom att åka bräda gillar jag att lyssna på allt från sköna hip-hop beats till rock och vidare till pop! Tyvärr spelar dom nästan bara skit på radio, så jag fixar med eget groove i lurarna. jag vill passa på att tipsa alla om att alltid använda hjälm och bra skydd, tänk dig för innan du gör nåt dumt! Det är mina ”words of wisedome”!

Kim (Longboard)
Nickname: "Mr Purple"
Från: Helsingborg
Gillar: Fart, hårnålskurvor, downhill.

Alla människor, alla åk, alla krascher, all smärta, all glädje, alla platser jag har besökt har genererat tusentals minnen som alla har en lika stor plats inom mig. Att krascha är alltid oundvikligt, man kan krascha var som helst, när som helst. Slår du i huvudet blir det alltid allvarliga konsekvenser. Använd därför alltid hjälm och andra lämpliga skydd då kan du åka bräda för evigt!

Jag har åkt bräda sedan 2009 och tycker att all brädsport är kul! Downhill är det jag ägnar en mig mest åt och jag älskar fart. Jag åker även en del montainboard och pool vilket ger mig möjligheten att åka på platser som jag tidigare inte trodde man kunde åka på. Detta utvecklar mig till att bli en bättre brädåkare inom alla discipliner. Sen är det såklart att träffas, umgås och åka bräda med olika roliga människor som är en av många anledningar att brädsport är så grymt!

Thomas (Mountainboard)
Nickname: ”The Lion”
Home town: Melbourne, Australia
Like: Being creative building things and being handy, vintage and collectiong.

Mountainboarding is super fun, you can go any where which makes it adventurous to explore and it’s a perfect off season training for skateboarding, snowboarding ect. I swear you get hooked up on mountainboarding. I´ll be a part of this sport and other associated board till the day my body gives up on me.

Remember just to have fun while doing which ever board sport you do! Once the fun is taken away you should stop and rethink what made you love it in the first place then the rest is history. Happy shredding all.

Wouter (Mountainboard)
Nickname: WP
Från: Gusselby
Gillar: Backyard sessions!! Jumping!

Det finns inget bättre än en härlig sommardag då det inte är för varmt och man kan åka mountainboard hela dagen. Ett av mina bästa minnen är när vi körde i massiva berg i Norge.

Jag kör på en pro bräda från MBS som funkar på alla underlag; grus, asfalt, gräs, snö! You name it. Åker man ner på stan så har man definitivt publik! Det är ju inte riktigt en välkänd sport... ännu...